РОБОТИ НАД МУРАЛОМ ПАМ'ЯТІ «НА ЩИТІ»

Зараз ми працюємо над проектом муралу в центрі Харкова, неподалік від книжкового ринку. Ця робота буде присвячена двом бійцям з позивними «Вжик» та «Псих», які героїчно загинули, захищаючи Україну.
У центрі муралу буде зображений щит з логотипом підрозділу Kraken та написом «Deus et Patria» («Бог та Батьківщина»). Це символічно, адже обидва хлопці були православними і віддали своє життя за батьківщину.


 

Хрипунов Андрій (позивний «Псих»)
16.02.2002 - 22.07.2023
Він був родом із села Ківшарівка, що в Куп'янському районі Харківської області. До війни навчався у Харківській державній академії культури, активно займався спортом і був патріотом України. З початком повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року він приєднався до підрозділу Kraken, де отримав позивний "Псих". У боях за Харків зарекомендував себе як надійний боєць і незамінний товариш.
Андрій брав участь у контрнаступі на Харківщині, завдяки якому було звільнено його рідне село. Загинув у віці 21 рік на Донецькому напрямку виконуючи бойове завдання. Після перемоги мріяв про мирне життя під чистим небом разом зі своєю родиною.
«Вжик»
Про бійця з позивним «Вжик» через певні обставини поки не можна розкрити повну інформацію. Відомо, що він навчався на історичному факультеті Харківського університету. Він завжди був життєрадісним та цілеспрямованим.
«Вжик» мав чудові навички топографії та картографії. Під час боїв за Соледар завдяки його знанням вдалося успішно провести евакуацію під вогнем ворога. Побратими розповідають, що він був надійним провідником і дарував настрій навіть у найскладніші моменти. Загинув герой під час евакуації вже на зворотному шляху в машині.
Цей мурал стане нагадуванням про подвиг наших захисників, які віддали свої життя за свободу України.