МУРАЛ «Свята Джавеліна» НА ДОПОМОГУ ВІДБУДОВИ УКРАЇНИ

Проект Свята Джавеліна став першою роботою творчої групи початку війни. Як я вже говорила, деякі з нас перебралися до міста Черкаси. Це місто не зіткнулося з повномасштабною війною і жило звичайним мирним життям.

Опинившись у Києві, ми були вражені безлюдністю вулиць і незвично невеликою кількістю машин. Але краса міста захоплювала. У ньому хотілося: жити, дихати, творити.

 

У процесі роботи з нами стався кумедний випадок. Ми фотографували свою роботу зроблену раніше, на одному із сусідніх будинків. До нас підійшла людина і сказала: навіщо ви тут фотографуєте? Пройдіть трохи далі, там таку красу малюють. загалом ми отримали від киян таку підтримку, заряд енергії, на який навіть не розраховували.

Цей проект було виконано на замовлення.

 

Замовник: Канадсько-український бренд Saint Javelin 

Місія бренду: Допомогти відбудувати Україну.

Коротка історія бренду: Канадець з українським корінням Крістіан Борис створив мем «Святої Джевеліни» ще за кілька тижнів до війни і почав продавати наліпки з цим образом в Канаді та США з метою відправляти всі виручені кошти на благодійну допомогу Україні. За місяць після початку війни, вдалося назбирати більше 1 млн доларів. Наразі, ця сума перевалила 2 млн. Бренд вже пожертвував кошти організаціям Help Us Help, 2402 та нещодавно запартнерився з Ukrainian World Congress, щоб купляти захисне обладнання для військових.

 

Чому мурал?

Saint Javelin хоче інвестувати також і в культурний капітал України, адже вважає, що це також є невід‘ємною частиною майбутнього сильної держави. Свята Джевеліна вже стала символом нескореності українського народу, тому ми хочемо закарбувати цей символ у столиці України. Сподіваємося, що він буде піднімати національний дух містян.

 

Проект "Свята Джавеліна" має важливе значення для суспільства та Києва з кількох причин:

 

Підтримка України в умовах війни: Проект відображає готовність і бажання міжнародного бренду Saint Javelin допомогти Україні у складний період війни. Бренд зібрав значну суму коштів та здійснює благодійні внески для підтримки українських військових та громадян. Це демонструє солідарність та допомогу від іноземців в українському конфлікті.

 

Підняття національного духу: Мурал із зображенням "Святої Джавеліни" стає символом сміливості та нескореності українського народу. Він може надихати гордість у містян та нагадувати про їхню силу та стійкість в умовах війни.

 

Інвестиція в культурний капітал: Проект також важливий для інвестування в культурний капітал України. Мистецтво та культурні ініціативи можуть грати важливу роль у відновленні та розвитку країни після війни. Мурал створює культурний об'єкт, який може привертати увагу місцевих та іноземних відвідувачів.

 

Збереження символу: "Свята Джавеліна" став символом солідарності та підтримки України. Розміщення муралу в Києві закріплює цей символ у столиці та робить його доступним для перегляду та вдумливості для всіх мешканців та гостей міста.

 

Залучення уваги до проблем України: Мурал може стати об'єктом мистецького інтересу, який привертає увагу до ситуації в Україні та важливості підтримки країни в умовах війни. Він може викликати обговорення та свідомість щодо подій в Україні.

Загалом, проект "Свята Джавеліна" має значення для підтримки України, відзначення її сили та незламності та інвестування в культурний та суспільний розвиток країни під час війни.